16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Tvarožník 1.

Název Množství a jednotka
tvaroh 1 kg
moučkový cukr 250 g
máslo 150 g
dětská krupice 150 g
vejce 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Originál tvarožník.



Postup
Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně přidáváme roztopené máslo, krupičku a ostatní přísady. Vymícháme řídké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme na 180° třičtvrtě hodiny až hodinu. Necháme dobře vychladnout, teplý je hodně mastný.


 


RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi se špenátem a sušenými rajčaty

Postup: Uvaříme noky. Listový špenát podusíme na másle. Do vymaštěného pekáčku dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové placičky

Postup: Květák, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Zpěníme najemno nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...